Lezing over Anna Aleida de Beaufort

25 januari 2024, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: Gratis (met lunch, hiervoor aanmelden via website bibliotheek Eemland.)

Update: UITVERKOCHT

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Stichting De Boom in juni 2023 heeft Leusden Natuurlijk! in samenwerking met de Historische Kring Leusden een fietsboekje uitgebracht met als titel: Op de pedalen met juffrouw Annie – Fietstocht langs panden in Leusden van Anna Aleida de Beaufort van Landgoed De Boom.

De eindredactie van dit boekje lag bij Lia van Burgsteden en José Huurdeman, beiden bestuursleden van de Historische Kring Leusden. Naar aanleiding van dit boekje verzorgt José Huurdeman de lezing voor Blikopeners.

Anna Aleida de Beaufort (1880-1975) was een welgestelde dame. Zij woonde in haar landhuis De Boom in Leusbroek. Ze was eigenaar van Landgoed De Boom en bezat veel boerderijen met landerijen en woonhuizen onder meer in Leusden. Ze werd door haar pachters ‘juffrouw Annie’ genoemd.

  • Wie was die juffrouw Annie?
  • Hoe kwam zij aan zoveel bezittingen?
  • Welke huizen en boerderijen waren van haar?
  • Wat is ermee gebeurd na haar dood?

Met een tentoonstelling over juffrouw Annie als decor, geeft José Huurdeman antwoord op al deze vragen. Ook vertelt ze over het sociaal bewogen leven van Anna Aleida de Beaufort.

Juffrouw Annie’s maatschappelijke betrokkenheid komt nog steeds tot uiting door de jaarlijkse, tijdens de nieuwjaarsreceptie door de burgemeester uitgereikte, ‘Annie de Beaufortspeld’.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑